Burger cu Legume si Pasta Korma

Postat pe: 05-03-2013
(5)

Ingrediente

Pentru korma:
1 lingurita seminte de coriandru
1 lingurita seminte de mustar negru
2 linguri fulgi de cocos
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de arahide
1 lingura ulei de masline extra virgin
1 ardei iute verde (scoateti semintele si membranele)
1 lingura sos de rosii
10 g ghimbir proaspat
5-6 migdale sau o lingura migdale bucati/felii
Pentru burgeri:
1 vanata taiata felii (de aproximativ 0 5 cm)
40 g unt nesarat
2 cepe taiate marunt
1 dovlecel razalit (de aproximativ 150 g)
4 morcovi razaliti fin
1 lingura unt de arahide (preferabil de casa)
1 ou ecologic
100 g pesmet
sare si piper proaspat macinat
pasta korma
Pentru avocado (optional)
1 avocado
1 ceapa verde taiata marunt
sucul de la o 1/2 de limeta
sare si piper proaspat macinat
un praf mic de chili cayenne
1 lingura ulei de arahide sau alune de padure

Mod de preparare

Puneti semintele de coriandru intr-o tigaie si prajiti 1-2 minute apoi transferati-le intr-un mojar si zdrobiti-le. Intr-un blender puneti restul de ingrediente pentru korma si pulsati pana cand obtineti o pasta. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu mirodeniile zdrobite din mojar. Lasati apoi deoparte.

Puneti putina sare de mare fina pe ambele parti ale feliilor de vanata si lasati-le deoparte pe o farfurie.
Caliti ceapa in unt intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic 20 de minute. Adaugati morcovii si dovlecelul si mai lasati 10 minute.

Transferati legumele calite intr-un bol. Stergeti cu un servetel de bucatarie sarea si apa lasata de pe feliile de vanata. Taiati apoi acestea in bucati foarte mici dupa care caliti in tigaie cu 2 linguri de ulei de masline timp de 5 minute.

Puneti in bol bucatile de vanata peste celelalte legume calite si amestecati putin pentru ca acestea sa se raceasca. Adaugati pasta korma, untul de arahide, pesmetul, oul, un praf de sare si piper apoi amestecati.

In mojar puneti ingredientele pentru avocado si pisati acestea pana le zdrobiti si obtineti o pasta dupa care lasati deoparte.

In tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 8 apoi formati acestea. Prajiti in ulei de masline la foc mic pe ambele parti dupa plac. Inainte de a intoarce burgerii ungeti putin deasupra cu ulei de masline. Optional serviti acestia cu pasta de avocado deasupra sau cu sosul preferat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Burger cu Legume si Pasta Korma" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mirelagavrila
•  12.09.2015 22:39:13

Super! Trebuie , intradevar, incercata ! Deja imi lasa gura apa ! Cred ca este foarte bun .

florinamadalina
•  12.09.2015 20:22:40

Interesant acest burger desi nu am mai auzit de aceasta pasta Korma...Mi-ar placea sa il incerc!

simonet
•  12.09.2015 12:48:03

Interesant si inedit

cristinasece
•  12.09.2015 11:40:17

Arată foarte bine. Cu siguranță îl voi încerca și eu.

rodicag
•  12.09.2015 10:22:46

Este prima oara canda aud de pasta Korma.....voi incerca si eu sa vad ce gust are :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Burger cu Legume si Pasta Korma