Aluat:
Framantati un aluat pana devine neted si elastic din: ulei, apa, sare, piper si faina cernuta. Inveliti in folie alimentara si dati la rece pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt si ciupercile feliate pana se inmoaie. Lasati la racit. Adaugati pe rand galbenusurile omogenizand de fiecare data, apoi pesmetul, smantana si verdeata tocata marunt.
Condimentati cu sare, piper dupa gust si inglobati usor, prin rasturnare, albusurile batute spuma.
Intindeti o foaie de aluat groasa de 3 mm, tapetati cu ea o forma termorezistenta unsa cu putin unt si intepati-o din loc in loc cu o furculita. Puneti compozitia cu ciuperci si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Serviti calda, portionata, cu multa smantana (optional).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...
Ciuperci umplute cu hering si legumeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii