Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei

Postat pe: 04-09-2013
(0)

Ingrediente

1 pahar 250 ml alac fiert (grau spelta)
1 ceapa mica
2 dovlecei
1 ou
3 triunghiuri de branza topita
2 linguri de branza rasa Grana, Parmigiano
patrunjel sau fire verzi de arpagic (facultativ)
sare, piper
eu am folosit alac bio decojit

Mod de preparare

Se rade sau se taie felii subtiri dovlecelul. Se caleste cu ceapa tocata marunt in tigaie cu putin ulei. Dupa 2-3 minute se pune alacul fiert. Se amesteca totul bine, se mai tine pe foc maxim 5 minute. Se trage de pe foc, se pune branza topita (sau feliata), se amesteca pana se topeste bine.

Se pune in compozitie oul si grana/parmigiano si verdeata dupa gust. Compozitia se pune intr-o forma unica sau mai multe mici, unsa cu unt si tapetata de pesmet sau faina. Se coace in cuptorul incalzit la foc mediu, circa 25-30 minute, pana cand face o crusta aurie deasupra.
Se serveste calduta dar nu-i rea nici rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Alac (grau Spelta) cu Dovlecei