Arpacas `risotto` cu Dovleac

Postat pe: 22-11-2012
(1)

Ingrediente

Pt 4-5 portii
40 g unt (80-82%)
1 ceapa taiata marunt
1 catel mare de usturoi razalit
cateva ace de rozmarin taiate marunt sau 1/2 lingurita uscat
125 ml vin alb
1 cana/210 g arpacas curatit de impuritati
1 25 l apa + 1 1/2 cub de pui/legume organic sau 1 25 l supa de pui/legume
1 praf de nucsoara
500 g puree dovleac copt dulce (bostan)
3 linguri Parmigiano Reggiano razalit + extra pentru garnisire
sare
piper si cayenne

Mod de preparare

Aduceti apa si cubul/supa la fierbere apoi lasati deoparte. Intr-un tigaie adanca sau cratita de aluminiu topiti untul si adaugati ceapa. Caliti la foc mic pana cand s-a muiat, aproximativ 5 minute. Puneti arpacasul, usturoiul, rozmarinul si caliti 1 minut.

Urmeaza vinul alb si amestecati cu spatula pana cand este absorbit dupa care incepeti sa adaugati un polonic de supa amestecand continuu la foc mic. Cand acesta a fost absorbit mai puneti lichid. Continuati procesul pana cand arpacasul este fiert si mai aveti un polonic din supa.

Acesta procedeu poate dura pana la 30-40 de minute. Adaugati puree-ul de dovleac, restul de lichid si incorporati bine. Cand dovleacul s-a incalzit puneti parmezanul si asezonati dupa gust.

* Este important sa nu lasati arpacasul sa fiarba fara sa fie miscat mai mult de 10 secunde. Acesta se va lasa pe fund, sosul va fi deasupra si se va face terci. De asemenea focul sa nu fie tare, pe un ochi mare dar la minim e de ajuns.
Serviti imediat cu putin parmezan razalit deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Arpacas `risotto` cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  06.02.2013 14:14:27

As fi ales un nume mai pur romanesc si as fi putut sa fiu destul de mandruca reteta sa ramana pe plai carpatin

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Arpacas `risotto` cu Dovleac