Ingrediente

arpacas 1k
apa 3 litri
nuca miez 0,5 kg
miere de albini 300 gr
lamaie 1 buc
esenta de rom 1 buc
scortisoara
sare
ulei 2 linguri

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Pentru a retinecat mai bine modul de lucru cu arpacasul trebuie sa fim atenti la spalarea lui cu apa.
Se v or schimba cel putin 8-9 ape pana apa ce o aruncam este limpede,. In ceaun ungem fundul cu ulei punem arpacasul si un praf de sare si cei trei litri de apa.

Timp de doua ore si jumatate la foc mic si fac acesasta specificatie in speranta ca focul mic la arpacas este litera de lege. Din cand in cand mestecam dar fara a insista prea mult. Cand boabele sau umflat si au sorbit toata apa dam deoparte ceaunulsi l lasam la rece 30 min.

Dam lamaia prin razatoare fina si cu un ciucitor pe un tocator presam miejii de nuca pentru ai marunti.
Amestecam arpacasul fiert cu nuca miere lamaie si un praf de scortisoara, omogenizam compozitia dupa care poate fi servita.
Este o reteta de cereale usoara si benefica ptr organismul nostru
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Arpacas de Post" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Arpacas de Post