Ardei Umpluti III

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti III

Ingrediente

  • -500-600 g varza cu capatana mica
  • -750- 1000 g rosii coapte si carnoase sau 750 ml suc de rosii
  • -2 rosii, curatate de pielita si seminte, tocate marunt
  • -1 kg ardei
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -400 g carne vita, porc sau amestec
  • -60 g orez
  • -120-150 ml apa
  • -cca 50 g faina
  • -200 ml smantana
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -cateva frunzulite de telina, tocate grosier
  • -ienibahar
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • Pentru servit: smantana
  • optional

Mod de preparare

Taiati varza curatata in sferturi si indepartati cotorul.
Treceti rosiile prin masina de separat seminte si pielite pentru a obtine suc de rosii.
Curatati ardeii spalati si stersi de seminte, nervuri, pastrand capacul cu codita.

Caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie. Lasati la racit.
Treceti carnea prin masina de tocat de doua ori; a doua oara adaugati si ceapa calita..

Adaugati orezul spalat si scurs, sare, piper (dupa gust), 1 ½ lingurita marar verde si apa (dublul cantitatii de orez). Framantati bine. Umpleti ardeii cu amestecul de carne si acoperiti cu pulpa maruntita de la 2 rosii, curatate de pielita si seminte.

Prajiti-i in putin ulei incins, de jur imprejur, doar cateva minute, cat sa-si dezvolte aromele.
Puneti-i intr-un vas termorezistent "in picioare", acoperiti ardeiul cu capacul lui si intercalati sferturile de varza.

Amestecati sucul de rosii si atata apa incat lichidul din vas sa ajunga pana la 1/3 din inaltimea ardeilor, potriviti gustul de sare, piper, turnati peste ardei si varza si presarati cateva boabe de ienibahar.
Dati la cuptorul incins si fierbeti pentru 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce umplutura este facuta si lichidul scazut.

Transferati cu atentie ardeii si varza intr-un alt vas termorezistent, iar zeama ramasa intr-o cratita.
Puneti zeama ramasa pe foc, sa clocoteasca. Adaugati in fir subtire, faina dizolvata in smantana si putina apa rece si fierbeti cateva minute, la foc mic, fara sa clocoteasca, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.

Turnati sosul strecurat peste ardei, presarati cateva frunze de telina si dati din nou la cuptorul incins, pentru aproximativ 20 min, la foc potrivit, sa se gratineze. Serviti cat este cald, portionand in farfurie ardei umpluti, varza si sos.

Cine doreste poate adauga la servire cate 1 lingura de smantana rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Piept de pui cu gogosari in sos
Bucataras.RO

Piept de pui cu gogosari in sos

Intr-o zi, ma uitam la emisiunea Neatza si am vazut aceasta reteta pregatita de Vladutz! M-a incantat foarte mult cum a...

Piept de pui cu gogosari in sos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!