Ardei Copti Umpluti cu Linte Rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ardei Copti Umpluti cu Linte Rosie

Ingrediente

  • 3 ardei copti, curatiti si scursi
  • 50 gr linte rosie
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie decojita si fara samburi
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 morcov mic
  • 3 oua
  • Frunze de patrunjel
  • Ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Coacem ardeii si-i lasam sa transpire, cu o mana de sare si acoperiti.

Facem in timpul acesta umplutura: intr-o craticioara punem un pic de ulei, lintea si zarzavaturile taiate cubulete cat mai marunte (lintea rosie fierbe repede, deci si zarzavaturile trebuie sa fiarba odata cu ea) si acoperim cu apa ori supa de pui/vita (eu pun esenta de oase). Doar rosiile cubulete le punem mai la sfarsit, ca sa nu incruzeasca legumele (optional, odata cu rosiile putem pune si cubulete de mar - eu pun desi poate nu toata lumea e din Ardeal, ha?). Dupa max. o jumatate de ora, stingem focul si lasam umplutura la racit.

Curatim ardeii, scoatem cu gentilete cotorul si samburii avand grija sa ramana cat de cat intregi dumnealor, ardeii, si incepem sa-i umplem tinand in causul palmei ardeiul lesinat pe masura ce cu o lingurita il hranim ca pe un bebelus: el nu vrea sa tina gura deschisa cand vine lingurita, noi il tinem de nas ca sa respire pe gura ce astfel e musai sa se deschida...


Ungem un vas termorezistent, punem rand pe rand ardeii umpluti cu forta si batem 3 oua cu un pic de lapte, sare, piper si verdeata; turnam peste ardei ouale batute si dam la cuptor pana se coace omleta de jur imprejurul ardeilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Crema de zahar ars cu nuca si stafide
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

Crema de zahar ars cu nuca si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!