Varza A la Cluj IV

Complexitate
redusa
Varza A la Cluj IV

Ingrediente

  • -1 varza de 500 g
  • -500 g carne macinata (daca se poate vita-porc)
  • -200g orez
  • -420 ml apa
  • -1 ceapa mare
  • -1/2 ardei galben
  • -1 tija sedano/telina
  • -1 morcov
  • -16 linguri sos tomat
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -frunze de patrunjel, din abundenta
  • -1 mana frunze de telina

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem la calit ceapa, care a fost taiata marunt, la foc mic.

Ardeiul se taie la fel de marunt ca si ceapa, dupa care il putem pune in tigaie, peste ceapa. Dupa ardei, taiem tija de sedano, marunt si o punem la calit. Lasam sa se caleasca bine, toate ingredientele, dupa care, radem morcovul peste legumele din tigaie.

Dupa cateva momente, in care s-au calit, legumele, toate, impreuna, adaugam carnea macinata. Amestecam bine si adaugam sare si piper, dupa gust.

Lasam si carnea sa se prajeasca, impreuna cu legumele, pt 3-4 minute, dupa care adaugam 5 linguri de sos tomat (daca credeti ca nu e suficient, mai adaugati 2-3 linguri, asta depinde de fiecare).
Amestecam si adaugam 200 ml apa si lasam totul la fiert, pana scade apa.

Dupa ce, apa, a scazut, taiem marunt, o mana de pratrunjel proaspat si mana de frunze de telina, dupa care le amestecam cu carnea si restul. Mai le lasam 1-2 minute pe foc, dupa care il oprim si ne putem ocupa de varza.

Asadar, luam varza si o taiem marunt. Dupa ce am taiat-o marunt adaugam sare si o frecam bine in maini. Dupa ce am frecat-o in maini, ea s-a inmuiat putin, ceea ce o face mai gustoasa. Adaugam piper, dupa gust, o mana de patrunjel proaspat, taiata marunt si cele 5 linguri de sos tomat. Amestecam bine varza cu restul si le lasam deoparte.

Orezul il spalam, il scurgem de apa, punem sare si piper si amestecam.

Acum e momentul sa asamblam carnea si legumele cu varza si cu orezul.

Asadar, intr-o tava punem un rand de varza (jumatate din cantitate). Peste varza punem un strat de carne, tot jumatate din compozitie. Dupa care asezam, orezul peste carne. Peste orez, punem carnea ramasa. Iar peste carne, punem varza ramasa.

Dupa care, facem un sos, din 6 linguri de sos tomat cu sare si piper. Iar acest sos, il punem peste varza.

Adaugam 220 ml apa (atat era necesar, in cazul meu, ca sa ajunga pana sus apa, asa incat sa fie totul cuprins de ea... acum depinde si de tava pe care o folositi), punem capacul sau o folie deasupra tavii si o dam la cuptor, pana cand sunt toate facute, iar apa a scazut toata.

o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi, cu multa pofta, pt ca e foarte gustoasa :).

Pofa buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
3
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Hamburger Delikat
Bucataras.RO

Hamburger Delikat

,,Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale,,         Am primit cu drag...

Hamburger Delikat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola