Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Complexitate
redusa
Varza A la Cluj cu Carne si Ciuperci

Ingrediente

  • -1 kg varza cruda sau murata
  • -1 kg ciuperci
  • -1 kg carne tocata (amestec vita cu porc)
  • -200 g orez
  • -250 ml ulei
  • -1 ceapa mare
  • -1 legatura de marar
  • -cimbru
  • -bulion
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -smantana

Mod de preparare

Caliti varza proaspata, taiata marunt si sarata dupa gust, in 100 ml ulei incins, pana este facuta, amestecand ocazional si adaugand, daca este cazul, cate putina apa calda.
Spre sfarsit puneti cimbru si marar, la apreciere.

Separat, caliti ceapa tocata marunt si ciupercile foliate, in 75 ml ulei incins, pana sunt facute bine si apa lasata de ciuperci scazuta. Sarati, piperati si adaugati boia, dupa gust. Intre timp, fierbeti orezul spalat bine, in apa cu putina sare, scurgeti si amestecati cu ceapa si ciupercile.

Caliti carnea in restul de ulei, amestecand continuu, pana este facuta si apa lasata, evaporata. Condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de varza, unul de carne, altul de ciuperci cu orez si continuati pana terminati toate ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.

Turnati deasupra un strat generos de smantana (sau puneti deasupra cate 1 lingura de smantana din loc in loc) si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min.
Serviti cat este cald, ca fel principal.

Merge foarte bine langa mamaliguta si ardei iute, adaugand deasupra smantana.
Daca folositi varza cruda, cand o caliti, adaugati sarea de la inceput.

Daca folositi varza acra, cand o puneti la calit, adaugati si 2- 3 frunze de dafin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake - Dintre toate prajiturile pe care le-ai...

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!