Tuslama Banateana

Postat pe: 23-01-2013
(1)

Ingrediente

Burta de vita
Mate de vita
Ceapa 2 kg
otet 250 ml
1 plic de bicarbonat de sodiu
2 lamai
foi de dafin
piper boabe
smantana
250 gr
ulei 100ml
250 gr afumatura sare
usturoi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
V-om pregati un vas cu apa rece cu otet pentru a spala matele de vita.

Dupa doua ore se clatesc matele se trag printr-onuia subtire si elastica indepartand astfel grasimile de pe mate. Se trece la oparirea lor, se clatesc cu apa calda si cu bicarbonat indepartandu-se astfel toate impuritatile,.

Se pun la fiert impreuna cu burta de vita si se fierb definitiv. Afumatura se da prin masina de tocat.
Smantana se amesteca cu zeama de la cele douua lamai.
Curatam ceapa si o taiem pestisori o punem intr-un tuci si calim bine.
Dam burta si matele deoparte si dupa ce sau racit le taiem fideluta lata de 2 cm.

Amestecam cu ceapa calita punem 2foi de dafin, cateva boabe de piper, sare si afumatura tocata. Cand s-au incorporat toate, venim cu smantana care o adaugam incet cu incet apoi la foc mic cat ai tocmi o tigare fara ca sa pierdem din vedere tuciul nostru Inainte de a lua tuciul de pe foc punem o capatana medie de usturoi bine macelarit si santem gata.
Scoatem de la putina un castron cu branza veche si iute, ne ducem la afumatoare sa luam un sangerete, trantim o mamaliga de zile mari, coboram in beci sa luam o sticla de tuica ca aroma de pruna si repede, repede sa ne apucam de treaba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tuslama Banateana" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  23.01.2013 12:19:38

Trecand de BAILE HERCULANE pe drumul ce duce catre TIMISOARA si catre CARAS_SEVERIN in acest colt de tara ,privind la culmile indraznete ale muntilor pe care ii lasam de o p[arte si alta a soselei ,privim izvoarele ce curg pe vale si de atata drum ni se face si foame .
Aici gasim aceasta reteta si in preuna cu celelalte puse pe masa v-om avea parte de o masa de vis.Asadar cand ve-ti alege aceasta ruta faceti un pustiu de bine si adastati la o casa de gospodar unde sa va imbiati sufletul si trupul cu asa ceva.SA AVETI POFTA LA POFTA CE VA VINE

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tuslama Banateana