Tuslama A la Giurgiu

Postat pe: 16-01-2013
(2)

Ingrediente

burta de vita (una intreaga)
usturoi doua capatani
2 lamai
1 portocala
smantana 250 gr
gogosari in otet
otet
sare
2 cepe
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h:30min
Avand burta achizitionata intr-un vas mare o punem la fiert impreuna cu ceapa, cu morcovul, cu telina si pastarnacul. In momentul in care consideram ca a fiert indeajuns scoatem burta si o asezam sa se raceasca,

Apoi trecem la taierea ei in fasai late de 1 cm.
Curatam usturoiul si i-l cchisam in mojar bine de tot.
Spargem ouale si oprim galbenusurile care le stingem cu zeama de la lamai si portocala peste care adaugam smantana si obtinem un sos.

Gogosarii in otet ii taiem fideluta.
Facem referire la taiatul burtii precum ca alegem numai vana sau muchia burtii pentru a fi taiata.

Asezam fasaiele de burtaintrun castron, punem sosul peste, gogosarul taiat fideluta, usturoiul chisat, un pic de otet si sare dupa caz. Amestecam si putem trece la servire deoarece se poate servi numai cald.
Poare fi servit ca aperitiv cald, ca un antreu intre doua feluri de mancare la care adaugam mujdei, smantana, otet, ardei iute.
Poate incepe sau poate termina orrrice chiolhan boieresc care se respecta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tuslama A la Giurgiu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  21.01.2013 14:28:16

La noi se face tuslama din matele de miel. E acelasi mod de preparare descris de tine,si da, cei care o fac se numara pe degete!

danielcozma391
•  16.01.2013 17:42:25

RETETA a fost introdusa in tara noastra de catre ostile otomane campate odinioara pe teritoriul tarii noastre.Putini sant cei care se respecta la ora aceasta si care mai creeaza acest giuvaier al artei culinare.La munte si la mare,la ses sau la deal,pe apa sau in aer ,profita de ocazie si comanda o TUSLAMA chiar daca n-o fi ca la Giurgiu.Cum cei care o mai fac se numara pe degete NU RATATI>>>

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tuslama A la Giurgiu