Tochitura de Pui

Postat pe: 26-09-2011
(0)

Ingrediente

2 buc piept de pui
4 pipote de la pui
4 inimi de la pui
2 cepe mari
sare si piper dupa gust
2-3 ardei grasi
ardei picant dupa gust (optional)
6-7 linguri de ulei de masline
1 legatura de patrunjel proaspat
1 lingura de vegeta de casa
1/2 tulpina de telina
3-4 catei de usturoi
pentru sos
5-6 rosi
1/2 telina tulpina
1 lingurita de busuioc (am pus din cel uscat de mine ca afara ploua cu galeata si nu am putut intra in gradina)
1/2 de ardei tocat foarte marunt
4-5 catei de usturoi
praf de oregano
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala, se curata si se taie cubulete sau fasii pieptii de pui apoi se amesteca cu vegeta, la fel se procedeaza cu pipotele si inimile

Intr-un vas mai micut se pun la fiert maruntaiele de pui cu sare si piper dupa gust iar in alt vas se pune uleiul si se adauga peste el ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si el, plus ardeiul picant, daca folositi. Se calesc impreuna cateva minute dupa care se adauga fasiutele de piept de pui.

Se calesc, apoi treptat, dupa necesitate, se adauga apa. Cand incepe sa fiarba se adauga telina tocata si ea si se tine pe foc pana puiul este moale. Se stinge si se acopera cu un capac. Se verifica maruntaiele de la pui daca sant fierte. Dupa ce sant moi, se adauga peste fasiutele de piept. Pastram apa in care au fiert, doar in cazul in care ne mai trebuie sa adaugam ceva lichid pe parcurs.

Acuma trecem la prepararea sosului (cine doreste poate folosi sos de spaghete din comert). Rosile se spala se curata de pielita si de seminte, se taie cubulete si se pun intr-un vas mai micut, se adauga la ele sare si piper, ardeiul tocat marunt, telina prevazuta in reteta, tocata si ea si se lasa la fiert.

Cand rosiile s-au inmuiat destul se adauga busuiocul, oregano si cateii de usturoi tocati, prevazuti la sos Se stinge fosul si se adauga sosul peste carne. Se da din nou drumul la aragaz, se incalzeste toata compozitia din nou, se fierb impreuna 10 minute (acuma daca mai este cazul se mai adauga din apa in care au fiert maruntaiele si s-a pus deoparte) dupa care se inchide aragazul din nou.

Acuma se adauga usturoiul prevazut in prima parte a ingredientelor si patrunjelul tocat. Se amesteca si se acopera cu un capac pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste cu mamaliguta si muraturi, sau cu cartofi pireu sau trandafiri (duchesse)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tochitura de Pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tochitura de Pui