Tocanita de Vita cu de Toate

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tocanita de Vita cu de Toate

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 300 gr piept de vita cu os
  • 1 kg antricot de vita
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de unt
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe
  • 1 fir de praz
  • 3 ardei
  • 6 fire de telina
  • 500 gr rosii decojite
  • 2 cartofi
  • 6 carote
  • 500 gr fasole rosie
  • 500 ml vin rosu
  • 1 litru supa de vita
  • 1 lingura zahar
  • Condimente
  • 10 boabe piper negru
  • 5 boabe ienupar
  • 2 frunze dafin
  • 3 frunze salvie
  • cimbrisor
  • usturoi
  • sare

Mod de preparare

Pune pieptul de vita la fiert in apa cu sare si legumele potrivite unei supe: 1/2 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1/2 telina radacina. Fierbe pana carnea este moale si osul si-a lasat intreaga aroma.

Taie cuburele antricotul de vita. Curata si taie cuburi mari prazul, ardeii, cepele si tijele de telina. Da prin faina bucatile de vita. Pune o tigaie larga si neaderenta pe foc, asteapta sa se infierbante, toarna uleiul si untul, asteapta sa se infierbante si adauga carnea de vita.

Prajeste pe toate partile si adauga prazul, telina, ardeii. Caleste-le. Stinge cu vin, asteapta sa se evapore alcoolul si adauga supa de piept de vita.

Condimenteaza: boabe de piper negru, ienupar, frunze de dafin, salvie, cimbrisor. Adauga rosiile decojite si potriveste de sare. Acopera si fierbe la foc mic timp de 2 ore. Scoate capacul, adauga carotele, fierbe 5 minute si adauga cartofii.

Cand totul este fiert, adauga fasolea rosie fiarta in prealabi, 6 catei de usturoi taiati felioare fine, amesteca cu grija si acopera pana aromele se imbina armonios. Serveste ori cu mamaliga fiarta cu unt, parmezan si amestecata cu telemea, ori cu felii de bagheta prajita cu unt si frecata cu usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Desert salam de biscuiti - de post
Bucataras.RO

Desert salam de biscuiti - de post

Un dulce minunat si care poate fi pregatit si in varianta de post! "Retete de post creative"

Desert salam de biscuiti - de post
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!