Tocanita cu Turte

Complexitate
redusa
Tocanita cu Turte

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • -700 g pulpa de porc
  • -5 cepe
  • tocate marunt
  • -3 morcovi potriviti
  • taiati rondele
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1 ardei gras verde
  • -1/2 ardei iute
  • -4- 5 catei de usturoi
  • -1 conserva cubulete de rosii in suc (800 ml)
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru turte:
  • -300 g faina
  • -200 ml lapte batut / sana / iaurt
  • -70 g unt
  • -1 ½ lingurita praf de copt
  • -3/4 lingurita bicarbonate de sodiu
  • -3 linguri patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -1/2 lingurita sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru tocanita:
Prajiti carnea de porc taiata cubulete in ulei incins, amestecand, pana ce incepe sa se rumeneasca frumos de jur imprejur.

Adaugati ceapa, lasati pe foc inca 3- 5 min pana se inmoaie, apoi morcovii, calind impreuna alte 3- 5 min.
Turnati cubuletele de rosii cu sucul lor cu tot, 2 cani cu apa calda, zaharul si lasati pe foc aproximativ 40- 45 min, partial acoperit, amestecand ocazional sau pana ce carnea este facuta, sosul ingrosat si scazut, dar nu de tot.
Spre sfarsit, potriviti gustul de sare, piper si aromati cu patrunjel verde.

Transferati intr-un vas termorezistent.

Pentru turte:
Cu circa 15 min inainte de a fi carnea fiarta, pregatiti turtele.
Cerneti intr-un castron, faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, adaugati untul bucatele si amestecati doar cat sa se omogenizeze si sa capata aspect de firimituri.

Inglobati laptele batut / sana / iaurtul, piperul, dupa gust, patrunjelul verde si framantati 2- 3 min pana ce obtineti un aluat ce se desprinde de vas si mana. La nevoie adaugati inca putina faina, dar cu prudenta.
Intindeti pe masa de lucru usor infainata o foaie de aluat cu o grosime de 1, 5 cm si taiati cu un pahar rondele nu foarte mari.

Asezati-le uniform, usor distantate, peste tocanita fierbinte din vas si dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc mic sau pana ce turtele sunt coapte, crescute si frumos rumenite.

Serviti cat este calda, portionand in farfurie, tocanita, turte si alaturand o salata de sezon sau muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert fursecuri papuci
Bucataras.RO

Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Desert fursecuri papuci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola