Tocana cu Pui, Hribi si Trambita Piticului

Postat pe: 01-03-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii
1 lingura ulei de masline
8 pulpe de pui inferioare
sare si piper proaspat macinat
15 g hribi deshidratate
15 g trambita piticului deshidratate
300 ml supa concentrat de pui
40 g unt
3 cepe taiate marunt
un praf de sare de mare grunjoasa
1 lingura frunze de telina taiate marunt
3 morcovi taiati bucati mici
3 catei de usturoi razaliti fin
1 1/2 linguri de faina de grau alba
400 ml supa concentrat de pui
1 lingura patrunjel verde taiat marunt
piper proaspat macinat
3 linguri de smantana (cu o grasime intre 24-30%)

Mod de preparare

Aduceti la fierbere cele 300 ml supa de pui apoi turnati intr-un bol peste ciuperci si lasati-le deoparte. Asezonati carnea si prajiti pe toate partile in uleiul de masline intr-o tigaie de fier sau inox cateva minute apoi scoateti-le pe o farfurie.

In aceeasi tigaie puneti untul si saute ceapa la fic mic aproximativ 20-25 de minute. Adaugati morcovii, telina si mai lasati inca 5 minute dupa care transferati amestecul intr-o cratita. Mutati flacara pe minim.

Puneti in cratita ciocanelele, usturoiul, faina, amestecati si saute inca 2 minute apoi turnati 400 ml supa de pui (ajustati cantitatea de supa de pui in functie de cat de mult sos doriti sa faceti). Strecurati bine ciupercile, taiati-le marunt, strecurati supa ramasa si adaugati acestea in cratita.

Acoperiti cratita si lasati sa fiarba la foc mic 20-25 de minute sau pana cand carnea este fiarta. Adaugati patrunjelul, smantana si ajustati asezonarea. Serviti cu mamaliga calda sau painea preferata si optional cu extra smantana.

* Daca nu aveti trambita piticului puteti folosi doar hribi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana cu Pui, Hribi si Trambita Piticului" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana cu Pui, Hribi si Trambita Piticului