Tavuk Tava (pui Turcesc)

Postat pe: 25-01-2013
(0)

Ingrediente

4 bucati dezosate de pui
2 linguri de ulei de masline
o cutie de pasta de ardei
1/2 cana de apa
8 catei de usturoi
taiati pe jumatate
4 rosii taiate in bucati
o ceapa mare feliata
o cana de ciuperci
taiate pe jumatate
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se incalzeste cuptorul la 170C.

Se pune o lingura de ulei de masline intr-o tava, dupa care se aranjeaza puiul (asezonat cu sare si piper) in tava. Se amesteca pasta de ardei cu apa si se toarna peste pui. Se pun usturoiul, rosiile, ceapa si ciupercile peste pui, incercand sa nu se lase spatiu gol. Se adauga lingura de ulei de masline ramasa.

Se baga la cuptor in jur de o ora si jumatate, pana legumele sunt moi si puiul este facut. Turnati apa din cand in cand, pentru a nu se usuca. Se serveste cu pilaf si salata verde.
Se poate adauga si ciusca la amestec, dupa gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tavuk Tava (pui Turcesc)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tavuk Tava (pui Turcesc)