1. Cu o saptamana inainte se prepara lamaile. Se spala bine, se taie in patru, se sareaza cu sare grunjoasa si se pun la borcan. Peste ele se mai stoarce zeama de la o lamaie.
2. Cu o zi inainte se portioneaza puiul, se pune intr-o salatiera cu zeama de la 3 lamai proaspete, coriandru, patrunjel, menta, ghimbir, ceapa si usturoi tocate marunt, sofran si boia iute. Se amesteca bine si se lasa la frigider 24 ore acoperit cu folie.
3. A doua zi se scurg bucatile de pui, se pastreaza marinata. Se coloreaza bucatile de pui in tigaie cu putin ulei, timp de 15 minute, la foc moderat. Apoi se pun intr-o tajina (Tajina este, in acelasi timp, un fel de mancare - tocanita - si un recipient din lut smaltuit. Este compus dintr-o farfurie mare cu bordurile ridicate si un capac conic. In lipsa, se poate folosi oala pentru sarmale sau un tuci cu capac), se adauga marinata, stafidele, lamaile cu tot cu zeama, compotul de ananas cu totul si restul ingredientelor. Se amesteca si se mai adauga 1 cana de apa. Bucatile de pui prajit se pun deasupra.
4. Se acopera si se pune la cuptor 1 ora cel putin la foc foarte mic.
Merge alaturi de un vin alb demisec!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaVazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa...
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuiocIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii