Stufat de Curpeni cu Melci

Postat pe: 05-02-2013
(1)

Ingrediente

4 fire de ceapa verde
4fire de usturoi verde
2 cepe
500gr pulpa de melc
curpeni 500 gr una cescuta de bulion
mustar
dafin piper busuioc
sare
ulei de masline 100 gr

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Un clocot mai prelungit pentru pulpa de melci unde stingem cu otet sau lamaie spre a indeparta mucusul de pulpa. Dupa 20 de minute luam pulpa de pe foc, strecuram frecam pulpa cu sare, clatim cu apa calda.

Curpenii in apa cu lamaie ca sa nu isi schimbe culoarea trasi intrun clocot dupa care strecurati.
Taiem ceapa verde si usturoiul verde in bucati de 3-4 ccm, ceapa uscata, julien, si de preferinta un tuci ne este de folos la facutul acestui fel de mancare.

In tuci tragem in uleipulpa de melc venim din urma cu curpenii, ceapa si usturoiul>Le fugarim in tuci sa nu se prinda de vas, facem un amestec de bulion cu apa si doua linguri de mustar si rasturnam peste ce este in tuci.

Asezonam cu sare, dafin, piper, si busuioc, iar dupa5 min luam tuciul de pe foc
Mamaliga neaparat daca vrem sa spunem ca avem eticheta.
Pregatim un castron de urda proaspata, smantanim vreo 2-3 oale de smantana si de voie de nevoie umblam la visinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Stufat de Curpeni cu Melci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  05.02.2013 16:21:25

daca stau bine sa ma gandesc nici boierii nu au parte de un asa ospat.Nici imparatii niciingerii.
NU degeaba se spune ca e mancare dumnezeiasca

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Stufat de Curpeni cu Melci