Snitele Holstein din Piept de Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Snitele Holstein din Piept de Pui

Ingrediente

  • Pentru 4 snitele
  • 1 buc piept de pui dezosat
  • 2 oua batute
  • 2 cani faina
  • 2 cani pesmet
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 100 gr bacon
  • 4 oua
  • Pentru sos
  • 2 filet ansoa
  • 2 catei usturoi
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar supa de pui
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet
  • sare

Mod de preparare

- Se imparte fiecare piept de pui in doua pe mijloc, pe lungime. Se indeparteaza carnita scurta (muschiul mic al pieptului) si se pastreaza pentru alte preparate. Fiecare jumatate de piept se desface apoi in doua, pe latime, ca o carte, fara a-l taia pana jos, lasand un \'cotor\'. Bucatile obtinute se pun intre doua foi de folie alimentara si se bat cu partea plata a ciocanului de carne sau cu sucitorul pentru coca, pana isi dubleaza marimea;

- se sareaza si pipereaza;

- se pregateste un vas cu faina, unul cu oua batute si altul cu pesmet;

- se trece apoi la dubla imbracare a carnii: se trece carnea intai prin faina apoi prin ouale batute, din nou prin faina si oua, abia la sfarsit prin pesmet. Astfel se imbraca orice snitel din carne frageda si susceptibila de-a se usca in timpul prajirii (purcel, vitel sau manzat) stratul dublu asigurand o prajire lenta si carnea va ramane frageda cu o crusta extrem de crocanta si gustoasa;

- se prajesc apoi snitelele obtinute in suficient ulei, la foc mediu. Se pastreaza calde, in cuptorul incalzit pana se face garnitura.

- Se topeste baconul intr-o lingura de ulei, se adauga cartofii fierti si taiati cuburi si ceapa marunt tocata; se prajesc pana devin aurii;

- se face un sos din doua bucati de ansoa topite intr-o lingura de ulei, se adauga usturoiul tocat marunt si se sting cu un pahar de vin rosu; cand s-a evaporat alcoolul se adauga un pahar de supa de pui, se sareaza si pipereaza si se fierbe pana scade la jumatate. Se indulceste cu o lingurita de miere si ca picanterie, o lingurita de mustar;

- se prajesc intr-o forma speciala ouale ochiuri si se trece la servire: o bucata de snitel peste care se pune oul prajit si sosul de vin si alaturi cartofii sotati.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Ciorba de praz
Bucataras.RO

Ciorba de praz

Am preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.

Ciorba de praz
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola