Snitel cu Cartofi Prajiti si Sos de Maioneza

Complexitate
redusa
Snitel cu Cartofi Prajiti si Sos de Maioneza

Ingrediente

  • -4 fileuri de cod sau alt peste (750 g), fiecare gros de circa 2 cm
  • -1 cana (160 g) faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 ml bere blonda
  • -1 ou mare, cu albusul separat de galbenus
  • -sare grunjoasa
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de rapita sau porumb pentru prajit la temperaturi inalte
  • -1 cana (250 ml) maioneza de casa sau cumparata
  • -1 lingurita usturoi zdrobit sau 1/2 lingurita cuisoare proaspat pisate
  • -1 lingurita mustar Dijon
  • -1 lamaie, taiata in felii, optional
  • -4 crengute de patrunjel, pentru ornat, optional
  • -ketchup, pentru servit, facultativ
  • -otet din malt, pentru servit, facultativ
  • -4 cartofi rosii, mari (1 kg)

Mod de preparare

Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min - 1 ora.

Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita piper proaspat macinat.

Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul. Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min. Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l.

Incingeti uleiul la 185 grade

Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.

Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.

Pentru cartofi prajiti:
Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm.
Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor.

Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7,5 cm, la 185 grade, pe foc puternic.

Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min.

Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min.

Pentru maioneza:
Maioneza preparata sau cumparata amestecati-o cu usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat pisate si mustarul Dijon, apoi potriviti de sare si piper.

Scoateti cartofii si pestele din cuptor si portionati in farfurii.
Serviti cat sunt calde, ornate cu felii de lamaie si crengute de patrunjel (optional), alaturi de maioneza aromata si / sau ketchup, dupa preferinta, cu otet din malt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Strudele cu mere
Bucataras.RO

Strudele cu mere

Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)

Strudele cu mere
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!