Sive de Caprioara (Civet)

Complexitate
redusa
Sive de Caprioara (Civet)

Ingrediente

  • 1 kg carne caprioara
  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr arpagic
  • 150 gr kaizer (costita afumata )
  • 100 ml vin demisec
  • 30 ml coniac
  • ulei
  • 30 ml bulion
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Carnea de caprioara se taie felii de jumate de centrimetru grosime care se sareaza si se prajesc pe putin ulei pe ambele parti si apoi se adauga putina apa, cat sa fie acoperite si se inabusesc sub capac la foc mic. Daca carnea nu se patrunde usor cu furculita mai adaugam, un pic de apa.

Morcovul, telina si ceapa se curata si se dau pe razatoarea mare si se pun la calit pe un pic de ulei. dupa ce sunt calite adaugam apa cat sa fie acoperite se adauga sare, piper, cimbru foaie de dafin usturoiul pisat si cei 30 ml bulion. Se fierbe acoperit pana legumele se inmoaie(daca mai e nevoie adaugam cate putina apa pana se inmoaie). Dupa ce legumele sunt inmuiate se dau prin blender(foaia de dafin se scoate).

Kaizerul se taie felii si se prajeste pe un pic de ulei apoi le scoatem deoparte pe o farfurie. In acest ulei in care am prajit kaizerul calim si ciupercile taiate cubulete.

Punem un pic de apa la fiert si cand da in clocot punem arpagicul la oparit ( daca il oparim inainte arpagicul se curata mai usor ) si lasam sa dea 2-3 clocote. Curatam arpagicul si il punem la calit pe un pic de ulei. Adaugam un strop de apa cam 50 ml apa si lasam sa se inabuse pana scade apa si ceapa se rumeneste un pic. Scoatem separat arpagicul si trecem la ansamblarea Civetului.

In cratita in care am inabusit carnea adaugam la acesta arpagicul inabusit, kaizerul prajit, ciupercile calite, legumele date prin blender cei 100 ml vin si 30 ml coniac. Condimentam cu sare si piper dupa gust, lasam sa dea 2-3 clocote impreuna apoi 1 lingura faina amestecam cu putina apa cat sa fie un pic fluida si il adaugam in cratita lasand sa dea 1 clocot cat sa se ingroase compozitia un pic.

Civetul de caprioara se serveste pe crutoane de paine alba prajita peste care se aseaza carnea si deasupra se toarna din sos.

Crutoanele de paine se prepara in felul urmator : se decojeste felia de franzela in asa fel incat sa obtinem o forma dreptunghiulara. Aceasta bucata de franzele se va praji pe un pic de unt sau rama apoi procedam cum am descris mai sus.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor

De ceva vreme am salvat in retete favorite aceast preparat al bucatarasului Costeo si m-am gandit ca ar fi timpul sa-l...

Pulpe de pui cu pesmet si susan, la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola