Sarmaua Dodoloata

Complexitate
medie
Sarmaua Dodoloata

Ingrediente

  • varza murata
  • carne de porc
  • orez
  • ceapa calita
  • mirodenii
  • carnati afumati
  • jambon afumat
  • vin alb
  • sare
  • piper
  • smantana
  • mamaliguta

Mod de preparare

Reteta asta este nu numai interesanta si nonconformista ci si lenesa de firea ei. Se adreseaza celor ce nu le place a infasura sarmale si celor ce nu tin de traditionala forma a sarmalelor - gustul e acelas, forma insa nu e cea vesnica .... " traditionala sarma": lol:

Ma vreti ori nu ma vreti cu ea, eu tot am s-o scriu: paguba:

Varza acra deci, compozitie de sarmale (carne de porc, orez semi-fiert, ceapa calita, sare, piper si mirodeniile care va plac, aromele cu care va jucati la sarmalele obisnuite), cativa carnati afumati si jambon afumat.

Desfaceti frunzele verzei si puneti-le pe o farfurie; pe masura ce le desfaceti ele scad in marime. Asterneti o panza subtire (tifon sau altceva) peste care ouneti prima foaie - cea mai mare. Puneti un strat de compozitie de sarmale, cateva felii de carnat afumat si puneti apoi a doua foaie ca marime.

Si tot asa pana se termina compozitia sau frunzele. Ultima foaie a gogoloiului tre sa fie una de varza, cea mai mica. Adunati usurel tifonul in jurul bulzului astuia, frunzele si compozitia se vor plia inspre inauntru si legati cu o sfoara de bucatarie.

Ungeti vasul cu untura sau ulei, puneti intr-o parte dodoloaţa si taiati fideluta frunzele ramase, ori frunzele altei verze, faceti straturi de varza tocata si bucati de jambon afumat in partea cealalta. Acoperiti cu apa si vin alb in parti egale, mai puneti cimbru si frunze de dafin din loc in loc, acoperiti si dati la cuptor pentru 2-3 ore. Daca folositi vas de pamant nu preincalziti cuptorul; vasul trebuie sa se incalzeasca odata cu cuptorul - dureaza cam 3 ore - slow food style: d - dar si gustul e pe masura.

Cand o serviti pe un platou, aveti grija sa turnati tot restul de sos ramas pe fundul vasului, intr-o sosiera, alaturi. Pe platou e bine ca dodoloatza sa nu fie inecata in sos ci sa se vada bine ea insasi - e suculenta destul inauntrul ei - iar cine vrea, se serveste cu sosul minunat dat de vinul alb de calitate si aromele mirodeniilor, direct in farfuria proprie.

Smantana la fel: separat - unii vor, altii nu ... depinde de gustul sau dieta fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Ratatouille de legume
Bucataras.RO

Ratatouille de legume

Daca va plac legumele, atunci si acest preparat o sa va placa. Este o reteta simpla, pregatita din cateva legume si un sos...

Ratatouille de legume
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe