Sarmale Lenese

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmale Lenese

Ingrediente

  • o capatina de varza de cca1 kg
  • 400 g carne tocata (eu am folosit carne din cirnat proaspat)
  • 1 ceapa de dimensiune medie
  • suc de rosii o cutie cu pulpa de rosii de 400 gr
  • 1 lingura ulei
  • 1-2 linguri smintina sau iaurt
  • 1 lingura cu seminte de chimen
  • 2 lingurite cu faina
  • sare si piper macinat

Mod de preparare

Spalati si tocati varza (mai mare).

Curatati si tocati ceapa.

Puneti varza intr-o cratita mare, o acoperiti (1.5 l de apa am pus eu pentru cantitatea asta de varza) si lasati sa fiarba in oala de fonta smaltuita.

Intre timp inabusiti ceapa cu putin ulei, adaugati carnea tocata si cind aceasta schimba culoarea si devine mai albicioasa adaugati sucul de rosii (dupa gustul vostru). Adaugati sare si piper. Varsati carnea din tigaie cu toata zeama ei peste varza din oala impreuna cu chimenul si lasati sa fiarba pina cind varza devine moale. Deci minim 1 ora.

Amestecati faina cu putina apa si varsati peste varza cu carne (cind varza este deja fiarta). Cind incepe sa fiarba micsorati flacara si mai lasati sa fiarba incet citeva minute (minim 5).

Stingeti focul sau trageti oala de pe aragaz si adaugati smintina, sare si piper daca mai e nevoie, amestecati si serviti.

Serviti cu cartofi fierti sau piure sau /si castraveti murati (in saramura si putin otet cu zahar si usturoi, marar)
Sau Slinkie tīteņi (Slinkie= lenes si tīteņi= sarmalele lor, un fel de rulouri din varza) asa cum se numeste reteta in limba letona. Este o reteta traditionala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Paine cu seminte
Bucataras.RO

Paine cu seminte

Fac pentru prima data paine si am fost foarte incantata de rezultat. Va recomand aceasta paine hranitoare si sanatoasa, care...

Paine cu seminte
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola