Sarmale... in Felul Meu

Complexitate
redusa
Sarmale... in Felul Meu

Ingrediente

  • 1 bucata varza murata mai mare
  • 300 gr carne porc
  • 150 gr slaninuta afumata (sa aibe si carnita pe ea)
  • 1 ceapa mare
  • 10 linguri orez (sau mai mult daca va place)
  • 3-4 linguri ulei
  • marar proaspat jumate de legatura
  • 2-3 foi de dafin (mai mult daca doriti)
  • rosmarin (varful unei crengute cu 4-5 frunzulite)
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru, dupa gust

Mod de preparare

Varza se spala bine, se portioneaza, se pune deoparte.

Carnea se spala, se taie bucati potrivite, se macina de doua ori. . . la fel se face si cu slaninuta afumata si se amesteca cele doua, se adauga sare, piper, boia si cimbru, dupa gust si se pun deoparte.

Separat, intr-o cratita mai mica se pune uleiul, ceapa tocata si se tine pe foc pentru 2-3 minute, dupa care se adauga peste ea, orezul spalat. Se poate adauga cam 50 -60 ml apa ca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei. Se amesteca constant, dupa 4 minute se adauga mararul tocat si se inchide focul. Se lasa putin la racorit.

Intre timp se pregateste oala in care fierbem sarmalele. . . punem pe fundul ei varza tocata si sorici sau slanina afumata (cine doreste, nu e obligatoriu). . .

Acuma, amestecul de orez s-a mai racorit putin si il putem amesteca cu carnea, omogenizam bine si trecem la formarea sarmalelor. Luam o foaie de varza, cu o lingurita punem in mijlocul ei niste carne, apoi aducem marginile laterale ale foii spre mijloc si incepem sa rulam (dinspre noi in sens opus). Aranjam sarmalele in oala, una langa alta, pana acoperim fundul cratitei, apoi punem foile de dafin, rosmarinul (bucati de carne sant binevenite aici, pentru cine doreste) si daca doriti se mai poate pune putin soric si aici.

Apoi trecem la formarea celui de al doilea strat de sarmale. . . continuam asa pana la terminarea componentelor. Se acopera cu varza fideluta si cu o foaie de varza intreaga, se pune apa, cat sa acopere sarmalele cam de 3 degete, se da la cuptor la foc mare. . . din cand in cand se verifica de apa sa nu scada prea mult. Cand completam cu apa punem calda ca sa nu oprim din fiert sarmalele prea mult.

Se servesc cu multa smantana si cu malai (paine din faina de malai). Uneori mai pun printre straturile de sarmale bete de marar si cimbru amestecate si cu putin tarhon, dar inainte de a le pune, le impachetez in foi de varza ca sa nu se imprastie printre sarmale. Apoi, la servire, arunc foile cu arome cu tot.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu nuci si crema caramel
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuci si crema caramel

Am achiziționat o cutie mare de lapte condensat caramelizat și am zis că ar fi păcat să nu pregătesc ceva bun cu ea....

Desert prajitura cu nuci si crema caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola