Ropa Vieja - Haine Vechi

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

carne de vita
ceapa
morcov
sare
Sos:
ardei gras copt pe tabla, curatat de pielitza si apoi taiat fisii inguste
usturoi
sare
piper
origano
otet
ceapa
dafin
sos de rosii
vin (numai in reteta cubaneza)

Mod de preparare

Carnea se fierbe 2-3 ore la foc normal sau cca 40 min cca la oala sub presiune impreuna cu ceapa, morcovul. Cind e fiarta carnea se scoate din oala, se rupe cu miinile fishii fishii...

Se prepara sosul din ceapa tocata si inabusita in ulei cu putin otet, apoi se adauga ceasca din supa de carne, usturoi, ardeii copti curatati si taiati fisii, carnea si sosul de rosii.

Se mai lasa sa fiarba. Se adauga foi de dafin, oregano, sare, piper.
Reteta am gasit-o in mai multe variante ca fiind reteta tipica din Santo Domingo, Puerto Rico, Gran Canaria chiar si varianta spaniola. Diferentele erau mici, doar de design in farfurie sau de cum era taiata carnea (rupta de fapt). Reteta cubaneza insa continea si vin si din cite am citit (in mai multe forumuri, bloguri) e obligatoriu cu vin aici...

Eu am ales dintre multele retete pe cea mai simplificata. In plus, am scos ceapa si usturoiul, dar am pus praz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ropa Vieja - Haine Vechi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ropa Vieja - Haine Vechi