Rasol de porc cu sos Remulad

Complexitate
redusa
Rasol de porc cu sos Remulad

Ingrediente

  • rasol de porc portionat
  • untura 3 linguri mari sau ulei cca 100 ml
  • 3 morcovi taiati rondele mai groase
  • 1 radacina patrunjel taiata si ea mai mare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4 catei usturoi pisat
  • sare , piper macinat , delikat

Mod de preparare

Rasolurile se taie la mijloc in doua , dar nu de tot , atat cat sa poata fi usor de impartit la servire.
Prajim rasolul sarat si piperat in untura si apoi il scoatem deoparte. Punem in cratita morcovii si patrunjelul radacina taiat, si punem peste el bucatile de rasol prajite(se prajesc la foc iute numai cat sa prinda un pic de crusta).
Punem peste apa , cat sa fie acoperite , adaugam usturoiul pisat , ceapa verde taiata rondele un pic de delikat si apoi se acopera cratita cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 1 ora dupa care se ia folia si se lasa pana scade apa de pe el.

Cat timp sta rasolul in cuptor pregatim sosul Remulad in felul urmator :

Facem o maioneza din 2- 3 oua la care adaugam castraveciori murati ,decojiti si dati prin razatoarea mica (vreo 4-5 buc) , 2 oua fierte tari si dati si ei pe razatoarea mica (se pot si taia cuburi marunte),patrunjel verde tocat fin, tarhon tocat (eu nu am pus ptr. ca nu am avut), sare ,piper dupa gust.

Garnitura am facut orez si mazare cu fasole verde calite pe unt.
Pe farfurie asezam garnitura ,rasolul si apoi se pune si sosul Remulad din abundenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
Bucataras.RO

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

Cu gust bun și fără risipă alimentară: Bruschete cu carnea rămasă. Transformăm carnea rămasă într-un...

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola