Pulpe de Pui cu Hrisca, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui cu Hrisca, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 pahar hrisca
  • -2 pahare apa
  • -2- 4 catei de usturoi, pisat sau ½ lingurita usturoi granule / praf
  • -5 pulpe de pui
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -boia de ardei
  • -1 lingurita ierburi uscate (busuioc / patrunjel, etc, dupa preferinta)
  • -50 g unt, taiat cubulete
  • pahar de 250 ml

Mod de preparare

Spalati bine hrisca in mai multe ape reci si indepartati eventualele impuritati. Scurgeti.
Puneti hrisca intr-un vas si turnati peste ea apa clocotita. Amestecati si lasati 10 min in asteptare.
Adaugati apoi, usturoiul, sare, piper (dupa gust) si optional niste patrunjel / busuioc, uscat; amestecati bine.
Turnati acest amestec intr-o tava adanca de cuptor.
Asezati deasupra pulpele de pui spalate si asezonate cu sare, piper, boia, patrunjel si cateva cubulete de unt.
Acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru cca 45 min, la 200 grade.
Indepartati capacul / folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min sau pana ce carnea este frumos rumenita.

Serviti cat este calda, portionand in farfurie cate o pulpa de pui si hrisca, totul presarat cu patrunjel. Puteti alatura o salata de legume sau una de varza murata.

Iubesc bucataria ruseasca si cu fiecare preparat sunt tot mai cucerita de ea…mereu gasesc ceva inedit si mereu sunt placut surprinsa de combinatii, gust, aroma, aspect final…

Acesta reteta este ideala pentru cei care nu ai gatit pana acum cu hrisca, deoarece nu necesita o tehnica speciala pentru fierberea ei.

Este un preparat comod (toate se pun crude in tava), rapid (intr-o ora aveti mancarea pe masa) si nu in ultimul rand, super- delicios si aromat (hrisca absoarbe din aromele puiului).

Sursa: Forumul say7. Info

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola