Pui Umplut Gratinat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui Umplut Gratinat

Ingrediente

  • un pui intreg
  • 2 conserve de ciuperci
  • sau 300 gr proaspete
  • partunjel tocat
  • paine inmuiata in lapte
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 4 oua
  • 40 gr smantana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • cascaval ras 40 gr
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Un pui intreg, spalat si uscat. Conserve de ciuperci doua la numar, tocate marunt, sau 300 gr proaspete tocate si inabusite in unt, patrunjel frunza proaspat, piine alba inmuiata in lapte( asta dupa preferinta, eu de regula nu pun numai atunci cind in amestec pun si ficat de pui) deci piinea este optional, piper, sare, o ceapa tocata marunt si doua oua.

Se amesteca impreuna toate si se pune deoparte. Se desprinde cu mina pielea de pe pui (de pe piept si pulpe) si cu o lingura se introduce compozitia de ciuperci sub pielea desprinsa. Apoi se coase cu ata (eu de regula folosesc neagra ca sa pot sa o vad dupa ce puiul este gata si sa o scot inainte de a servi puiul). Se toarna peste pui putina untura fierbinte (sau unt cine doreste) si se acopera puiul cu o folie de aliuminiu si se da la cuptor.

Separat se face un sos de cascaval din 4 oua intregi, 40 gr smintina, sare dupa gust, piper la fel, 40 gr cascaval ras, 2 linguri de faina. Se amesteca toate, apoi se scoate puiul din cuptor (deja este pe jumatate gata puiul, se ia de pe el folia de aluminiu si in tava, pe langa pui, se toarna sosul gata preparat iar puiul se unge cu unt din belsug.

Cine doreste poate sa toarne sosul de cascaval si pe pui (mie nu imi place aspectul dupa coacere). Puiul se presara cu cascaval ras( eu nu am pus) si se da din nou la cuptor, de data asta neacoperit, pina sosul de cascaval este gata. Sosul se incheaga in cuptor si arata ca o clatita americana (ma refer la grosime).

Puiul, dupa ce este gata se scoate din tava in care a fost copt si se pune pe un platou, sosul se scoate pe unservetel si se preseaza cu un alt servetel ca sa scoatem grasimea din el cit putem de mult, si apoi se taie felii sau se decupeaza diferite forme din el sau pur si simplu se serveste pe farfurie asa cum este ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!