Pui Marinat si Garnitura de Cous-cous

Complexitate
redusa
Pui Marinat si Garnitura de Cous-cous

Ingrediente

  • Pt marinat un piept de pui
  • - 2-3 linguri de iaurt tip grecesc sau un borcanel de 50 gr
  • - o lingurita de vegeta sau legume deshidratate
  • - o jumatate lingurita de maghiran
  • - o lingurita de menta uscata
  • - un praf de nucsoara
  • - un praf de ienibahar
  • - un praf de sare daca nu este sarata vegeta
  • Pt sosul de pui
  • - o ceapa mica taiata solzisori
  • - ulei pt prajit la alegere
  • - pasta de tomate sau bulion dulce
  • Pt cous cous
  • - jumatate de vanata
  • - o jumatate de dovlecel
  • - un sfert/jumatate ardei gras rosu sau verde sau ambele, dupa gust
  • - o rosie decojita si taiata cubulete
  • - ulei de susan sau dupa gust
  • - sare

Mod de preparare

* Pregatiti cantitatea de cous-cous necesara pt doua portii conform instructiunilor de pe pachetul dvtra, eu am folosit un cous-cous vaporizat pt care am adus la punct de fierbere o cantitate dubla de apa in proportie cu cous-cous ul si l-am lasat cca 4 minute la umflat.

Sincer, nu stiu daca am nimerit-o cu botezul mancaricii. Dar am fost in pana de idei si nu stiu cum sa ii zic, lista pt sugestii este deschisa.

Pt a marina carnea de pui am taiat-o initial in cubulete de cca 1, 5-2 cm si am amestecat-o cu toate ingredientele intr-un castron. Am dat la frigider si a stat aprox 24h, dar si cu 6 ore e suficient - eu am avut timp.

Legumele se spala, se curata de coaja si seminte si se toaca cubulete. Ceapa se taie solzisori si se rezerva si ea.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se prajesc bucatelele de carne pe ambele parti, cat sa prinda o mica crusta, nu neaparat sa se patrunda pana in mijloc. Se scot pe masura ce se coloreaza si se lasa separat pe o farfurie. In cazul in care ati pus mai mult ulei pt prajit, scurgeti o parte din el si aveti grija ca ce ramana sa fie suficient cat sa inmoaie un pic ceapa si sa nu aiba resturi de la marinata de iaurt.

Nu uitati sa stergeti cu un servet marginea tigaii, evitand astfel mirosul de ulei ars si murdarirea aragazului. Aduceti din nou la temperatura optima si sotati usor ceapa, pana cand devine stravezie.

Puneti atunci carnea de pui rezervata si putina apa, pana ajunge aproape de nivelul carnii. In momentul in care incepe sa fiarba reduceti focul si lasati sa se patrunda si sa se mai evapore din lichid.

In alta tigaie puneti un pic de ulei de susan sau dupa gust. Incepeti sa sotati legumele in aceasta ordine: mai intai vanata si dovlecelul, apoi ardeiul gras. Lasati sa se patrunda aromele si sa se faca legumele, dar nu foarte mult, ardeiul trebuie sa ramana un pic crocant. Adaugati si cous-cous-ul fiert si mestecati cu grija. Cu un minut inainte de a stinge focul adaugati si rosiile taiate cubulete, iar odata scurs timpul luati de pe foc. Adaugati sare dupa gust in timpul prepararii.

Cand lichidul din carne s-a evaporat suficient adaugati 2- 3 linguri de sos de rosii sau piure de rosii. Daca folositi pasta de tomate/bulion dulce nu asteptati sa se evapore tot lichidul, caci acesta are nevoie de el pt a se dizolva. Mai lasati un clocot -doua si luati de pe foc.

Serviti alaturi de garnitura de cous-cous de mai sus sau alaturi de o alta garnitura care se preteaza la mancaruri cu sos: orez, paste, piure de cartofi sau cartof natur.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Bucataras.RO

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul...

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!