Pui Hawaiian

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui Hawaiian

Ingrediente

  • -500g piept de pui
  • -2 linguri sos de soia
  • -4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -1 ardei rosu
  • -3 cepe verzi (doar partea verde)
  • -300g ananas
  • -1 lingura de amidon de porumb
  • -sare
  • -3 linguri apa
  • -2 linguri suc de ananas
  • -1 lingurita boia

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie bucati si se pune intr-un bol. Peste bucatile de piept de pui, se pun: 1 lingurita de boia, 2 linguri ulei, 2 linguri sos de soia, sare. Ingredientele se amesteca bine. Apoi, se pune o folie deasupra bolului si se da la frigider. Se lasa carnea la marinat pt cel putin 20 minute in frigider.

Cat carnea sta la marinat, ananasul se taie in jumatate. Jumatate se pune deoparte pentru ca doar jumatate se va folosi. Jumatatea pe care o veti folosi, trebuie curatata sau daca vreti sa folositi coaja ca si mine, atunci taiati miezul cu grija. Miezul se taie in bucati.

Se curata, se spala si se taie ardeiul. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ardei.

Se lasa la calit 3 minute, dupa care se pun bucatile de ceapa, care inainte au fost spalate si taiate.

Se lasa si ceapa la calit pentru 2 minute, dupa care se pune carnea. Sosul ramas de la carne se poate arunca.

Se lasa la prajit pana cand carnea e patrunsa bine. Apoi se pun bucatile de ananas.

Se amesteca lingura de amidon cu lingurile de apa si lingurile de suc de ananas. Se pune amestecul peste legume si carne.

Se amesteca bine si se mai lasa la fiert putin.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Merge foarte bine cu orez.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Salata de cod afumat
Bucataras.RO

Salata de cod afumat

Așa mult mi-a lăudat Motan această salată, că am hotărât s-o prepar. Sincer nu-mi pare rău! E foarte, foarte...

Salata de cod afumat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!