Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui cu Sos de Prune si Crema de Branza

Ingrediente

  • Pt pui:
  • 6 picioare de pui dezosate
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml suc proaspat de lamaie
  • 3 linguri boia dulce
  • 1 lingurita boia de chilli
  • 3 cepe medii
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pt sosul de prune:
  • 1/2 kg prune
  • 150 ml vin alb
  • 2 linguri zahar brun
  • putina boia de chilli
  • Pt crema de branza:
  • 300 g branza grasa de vaci
  • 50 g unt moale
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 50 ml suc de lamaie proaspat
  • 1 lingura ulei
  • sare

Mod de preparare

Pregatirea puiului:
Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul
Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore.
Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate din marinada si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa in cuptor 30 minute.

Pregatirea sosului de prune:
Prunele se taie in sferturi. Se dizolva zaharul in vin si se pun prunele taiate. Dupa ce stau aproximativ 5 minute pe foc se adauga boiaua si se mai lasa inca 10 minute.

Pregatirea cremei de branza:
Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si sa caleste usturoiul taiat marunt.
Branza de vaci se pune in blender cu usturoiul calit, untul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca foarte bine. La sfarsit se pune si ceapa verde taiata marunt.
Puiul se serveste fierbinte cu sosul si crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.
Pentru un sos de prune reusit se aleg prune ferme, nu foarte coapte pentru a fi dulci-acrisoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Bucataras.RO

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Tare bune au fost aceste gofre! Aparatul de gofre Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Poti pregati...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola