Sa vedem ce avem de facut ... In primul rand portionam puiul, il condimentam cu sare si piper si il lasam sa stea asa pentru circa 20 minute. In acest timp curatam ciupercile, le spalam si le taiem fasii. Patrunjelul verde il tocam marunt, la fel procedam si cu busuiocul proaspat daca avem.
Uleiul il punem sa se infierbante si prajim pe el bucatile de pui, adaugam langapuiutul rumenit ciupercile taiate si mazarea lasand sa se caleasca impreuna cam 2-3 minute apoi turnam apa, cat sa acopere carnita (ca mancarica aceasta sa fie mai gustoasa as recomanda ca in loc de apa sa folositi supa de carne ) si lasam sa fiarba la foc domol acoperit pana carnea se inmoaie.
Adaugam la sfarsit patrunjelul tocat si busuiocul, presaram totul cu 2 linguri faina si lasam sa dea 1 clocot sau 2.
Se servete cu orez sau cu paste fainoase.
Anul acesta am vrut o porție mică de zacsucă cu ciuperci, deoarece era ptr prima dată când am preparat-o, dar s-a...
ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUSCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii