Pui cu Ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Ciuperci

Ingrediente

  • 1 pui intreg (sau 7-8 pulpe)
  • 1-2 linguri ulei (untura)
  • 750 g ciuperci proaspete (eu am avut 2 feluri)
  • piper
  • 50 ml vin (eu am pus riesling)
  • verdeata (patrunjel frunza)
  • sare
  • sos brun spaniol (vezi reteta sos brun)

Mod de preparare

Puiul se spala, se desparte in bucati, se scot oasele de la piept si spate, se sareaza si se prajesc in ulei/untura. Se scot, se aseaza pe o farfurie separata si in uleiul ramas se pun ciupercile spalate, curatate si taiate felii. Se sting cu vin, se adauga piperul si verdeata tocata.

Puiul fript se adauga peste ciupercile gata prajite, se adauga sosul brun deasupra si se mai fierb impreuna inca 15-20 de minute. Se poate servi cu mamaliguta sau cu cartofi pireu/natur sau chiar fara nimic. . . doar puiul si cu sos, dar in cazul asta nu pasati legumele din sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni
Bucataras.RO

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Blat pufos cu migdale, crema cu lapte de cocos si mascarpone, capsuni pentru aroma fructata si decor.

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!