Ingrediente

300g carne de porc, taiata feliute
1/2 ardei rosu
1/2 ardei gaben
2 catei de usturoi
3 ardeii iuti
3 linguri de sos de soia
3 linguri de amidon de porumb
2 felii de ghimbir proaspat
4 linguri ulei de arahide
sare

Mod de preparare

Eu am folosit ceafa de porc, asadar am pus-o la fiert pt 15 minute, dupa care am strecurat-o si am lasat-o la racit.

Rece, am taiat-o fasii. Peste fasiile de carne am pus 1 lingura de sos de soia, 1 lingura de amidon de porumb si putina sare. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat, pt cca 20 de minute, in frigider.

Pana carnea s-a marinat, eu am spalat si taiat fasii morcovul si ardeii.

Dupa ce carnea a stat suficient timp la marinat, am scos-o din frigider si am lasat-o deoparte, pana am curatat usutoriul si ghimbirul. Dupa care i-am taiat. Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei, usturoiul si ghimbirul. Le-am lasat sa se prajesca putin, dupa care am pus carnea si le-am mai lasat pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu. Dupa am stins focul si m-am ocupat de legume.

Asadar, intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei. Pana a inceput sa sfaraie, am spalat, scos semintele din ardeii iuti (ca sa nu fie foarte, foarte iuti), i-am taiat si i-am pus in ulei. i-am lasat sa se prajesca o idee, dupa care am pus morcovii taiati fasii. Dupa am pus ardeiul rosu si ardeiul galben.

Le-am lasat la calit, cateva minute, dupa care am pus carnea peste ele. Le-am amestecat si le-am lasat sa se prajesca impreuna, pana am pregatit 2 linguri de amidon de porumb cu 2 linguri de sos de soia si putina apa. Dupa ce sosul a fost pregatit l-am arunact peste carne si legume.

Am mai lasat, legumele si carnea, la foc, pana sosul s-a ingrosat.

Pofta mare.
Puteti servii, aceasta carne, cu orez sau paste de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Porc Sichuan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Porc Sichuan