Pizza Buna cu Aluat Pufos

Complexitate
redusa
Pizza Buna cu Aluat Pufos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 365 g faina
  • 235 ml apa
  • 2 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 300 g mozzarella taiata felii
  • 100 g kaizer taiat cubulete
  • 150 g suc de rosii picant
  • cateva frunze de busuioc
  • Suc de rosii picant:
  • 2 rosii medii
  • piper
  • seminte de chili

Mod de preparare

Aluatul
l-am preparat cu 24 de ore inainte. Am pus toate ingredientele in robot si l-am lasat sa le amestece timp de 5-7 minute. Aluatul final are o textura delicata. In cazul in care nu aveti robot, puteti framanta aluatul si la mana, pana se omogenizeaza bine si nu se mai prinde de mana.

Se portioneaza in 3 parti egale carora li se da forma de bila. Separat, se pregatesc 3 vase si se ung cu ulei. Se pune aluatul in cele 3 vase, se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 24 de ore.

Sucul de rosii:
In cazul in care nu aveti suc de rosii in casa, puteti face ca mine: am pasat 2 rosii in blender si le-am pus la fiert impreuna cu niste seminte de chili si niste piper. Le-am luat de pe foc cand nu au mai facut spuma deasupra.

Dupa 24 ore, aluatul poate fi folosit. Se scoate fiecare vas si se rastoarna compozitia pe o suprafata usor infainata. Nu se foloseste sucitor pentru intinderea aluatului. Se intinde astfel: cu degetele acoperite de faina, tragem usor de aluat asa cum se vede in imagine (degetul mare deasupra, celelalte degete dedesbtul aluatului). Se lasa marginea un pic mai groasa.

Dupa ce se intinde aluatul, se muta pe o foaie de copt. Se pune sucul de rosii, kaizerul bucati, mozzarella. Se pune cu tot cu hartia de copt pe fundul unei tavi sau pe piatra (da aveti). Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade c pentru aproximativ 12 minute. (Se verifica totusi din cand in cand, pentru a fi siguri ca nu se arde).

Se coace pe fundul unei tavi sau pe piatra (daca aveti).
Cand se scoate din cuptor, se presara cu frunze de busuioc tocate (sau intregi) si se savureaza fierbinte.


Sursa de inspiratie, cu aluatul facut ca la carte, nu adaptat cum e la mine, o gasiti pe blogul blog.codrudepaine.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
Bucataras.RO

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe

O cioba de fasale dreasa cu smantana, deasa, satioasa si foarte buna.

Ciorba ardeleneasca de fasole boabe
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola