Pinchitos Morunos (Kebab)

Complexitate
redusa
Pinchitos Morunos (Kebab)

Ingrediente

  • 300 gr carne macra de porc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1,5 lingurita de sare (daca sarea folosita sareaza prea tare folositi mai putin)
  • 1/2 lingurita de curry
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita de boia dulce spaniola
  • piper si sare dupa gust
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de suc de lamaie

Mod de preparare

Carnea se taie felii dupa care se taie cuburi de marime egala sau fasii de grosimea degetului. Restul ingredientelor se amesteca intre ele. Vom obtine un amestec omogen in care vom pune bucatile de carne si le ungem bine pe toate partile.

Se acopera vasul (sau se pun in punga si se leaga) dupa care se pune la frigider peste noapte.

A doua zi se aleg betele pentru frigarui, daca sant de lemn se tin pentru jumatate de ora in apa dupa care se pune cate o fasie (cateva cuburi) de carne pe fiecare bat. Se incalzeste gratarul se aseaza pinchos pe gratar si se prajesc circa 2-3 minute pe fiecare parte.

Se servesc cu paine langa un pahar de vin.
Se considera a fi de provenienta araba, cu influenta culinare tipice spaniolilor din Andalusia si Extremadura. Pincho, este orice produs alimentar strapuns de o scobitoare/betisor etc. Si e compus din cuburi (sursa Wikipedia) /fasii (realitatea de peste ocean) de carne trase pe bete de lemn, scobitori sau vergele metalice, care apoi se gatesc pe gratar, deasupra carbunilor.

Asemanator, in Nordul Africii sau in comunitatatile musulmane sant facute din carne de miel, dar in Spania, porcul si puiul sant cele mai renumite.

Pinchitos sant facute in general din carne macra, marinata cu ulei de masline si condimente (usturoi, cumin, thyme, boia dulce spaniola, oregano, turmeric si piper) dupa care se condimenteaza cu sare dupa gust.

Este unul din preparatele principale in Andalusia in perioada estivala. In general sant servite cu paine, o felie de lamai si langa un pahar de vin. Este privit ca snack, dar si ca aperitiv, se consuma in baruri si taverne in perioada de relaxare, suete cu prietenii (scuze pentru a incalzi conversatia).

Exista asemanare cu tapas, dar totusi sa nu fie confundate, pinchitos se servesc cu betisoarele pe care au fost prajite si se platesc de catre consumator pe cand tapas, nu (depinde de modul cum au fost comandate).

Pentru o mai buna intelegere, tapas este de fapt un aperitiv sau un snack (foarte variat). Poate fi rece (branza si maslie infipte in scobitori) sau cald. In unele baruri in Spania, tapas a evoluat in "antreuri" si uneori chiar intr-un produs mai sofisticat.

Se pot comanda tapas de mai multe feluri, combinandu-le si formand astfel un meniu intreg. In unele tari din America Centrala un astfel de snack este cunoscut sub numele de bocas. Numele de tapas vine de la verbul tapar care in traducere inseamna "a acoperi".

Pinchos, se servesc in portii individuale si totdeauna se platesc separat de bautura. Nu trebuie sa fie confundate cu brochettele care in America Latina poarta numele tot de pinchos.

Sant comune in tavernele din Bosque si in alte zone cum ar fi Cantabria, La Rioja, nordul Burgas-ului si Navarre, unde o varietate de pinchos se serveste pe tava. In acest tip de pinchos, scobitorile sant folosite pentru a impiedica caderea lor de pe painea de care au fost atasate precum si pentru a putea numara exact bucatile consumate.

Aproape orice fel de ingrediente pot fi folosite pe paine, dar cele mai comune in regiunea Basque include pestele (cod, anchovy).

Pinchos pot fi foarte sofisticate, uneori fiind foarte elaborate si costisitoare si folosite ca "scuza" pentru suetele, agapele intre prieteni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert cornulete fragede
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede

Cele mai bune cornulete.

Desert cornulete fragede
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola