Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Postat pe: 14-11-2015
(0)

Ingrediente

Pentru marinarea pieptului:
1 piept de pui dezosat
sare
piper
boia dulce
1/2 lingurita busuioc uscat
2 linguri ulei
1 lingurita mustar dijon
1 varf de lingurita praf de usturoi
Pentru sos:
1 borcan mic ciuperci taiate
1 ceapa mica
3 linguri cu varf smantana groasa
1 lingura cu varf crema de branza
2 linguri parmezan ras
sare
piper
2 linguri ulei
1 lingurita rasa cimbru uscat
3-4 crengute marar verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Prima data marinam puiul:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie.
Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare.
Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine.
Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.
Sosul:
Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute.
Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana.
O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat.
Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.
Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei.
Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci