Piept de Curcan cu Migdale

Complexitate
redusa
Piept de Curcan cu Migdale

Ingrediente

  • - 500 g piept de curcan dezosat
  • - 100 ml ulei de floarea soarelui (reteta originala recomanda ulei de soia)
  • - 100 g migdale decojite maruntite
  • - 50 ml sos de soia
  • - 4 linguri cu amidon alimentar
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Carnea de curcan se taie bucatele (nu prea mari dar nici prea mici).
- Bucatelele de carne se tapeteaza cu amidon alimentar.
- Se incalzesc in tigaie 60 ml de ulei din cantitatea totala de ulei ce urmeaza a fi folosita. Se prajesc bucatile de carne, pe toate partile, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie si sunt bine preparate termic.

- Se scot bucatile de carne din tigaie si se scurge uleiul ramas.
- Se pune carnea prajita din nou in tigaie.
- Migdalele maruntite se prajesc foarte putin intr-o tigaie separata, folosind uleiul ramas (40 ml).

- Migdalele usor prajite se pun peste bucatile de carne aflate in tigaie. Se adauga sosul de soia, un praf de sare si se prajeste totul la foc mare timp de cateva minute.
- Pieptul de curcan cu migdale se serveste fierbinte alaturi de garnitura si salata de sezon.
Retea am gasit-o in volumul 9 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Preparate din carne”. Am modificat putin reteta in sensul ca am folosit carne de curcan (piept de curcan dezosat) in locul carnii de pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Dulceata agrise si coacaze rosii
Bucataras.RO

Dulceata agrise si coacaze rosii

O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei...

Dulceata agrise si coacaze rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola