Pastrama Rapida - Piept de Pui

Complexitate
redusa
Pastrama Rapida - Piept de Pui

Ingrediente

  • 2 buc piepti de pui
  • Sare
  • Zahar
  • Condimente - rozmarin, ienibahar, piper, dafin etc
  • Vin alb sec
  • Ardei capia rosu
  • Tulpini de telina
  • Tarhon
  • Praz

Mod de preparare

Uite ce-am inventat: am transat pieptul de pui in doua (de data asta am scos nu doar carena ci si pielea) si din doi piepti am obtinut 4 bucati (am indepartat si cei 4 "muschi scurti" pe care-i voi folosi la alta reteta).

I-am scufundat/ imbracat intr-o combinatie de: sare, zahar, rozmarin, ienibahar si piper. Fara a mai tine cont care pe care strat il pun primul pe carne; pur si simplu am combinat cele condimente de mai sus intr-o cutie cu capac etans, am ingropat bucatile de piept de pui si-am pus la frigider 24 de ore.

Le-am exhumat a doua zi, le-am spalat sub jet de apa rece si lasat un pic la desarat (poate o ora-doua, schimband din cand in cand apa) si alte doua ore in vin alb sec ori demisec.

Apoi am procedat in felul urmator: fiecare jumatate de piept din cei 4 marinati, i-am injumatatit inca odata - pe lung de data asta, fara a-i despica de tot, lasam mijlocul ca un cotor de carte - si i-am batut cu ciocanul de carne, intre doua folii de plastic alimentar, pana ce devin de doua ori mai mari si subtirele de cam 1/2 cm.

De-acum se pot rula (cu ceva in mijloc - ceva nesarat, pieptii fiind deja sarati suficient prin marinare)

Asternem o folie alimentara noua (nu cele in care am batut carnea) asternem pieptul de pui latit-lungit, la un capat punem cele ingrediente pe care le vrem in centrul pastramei si rulam asa cum se ruleaza sushi (cu ajutorul foliei pe care o scoatem din "infasurare" pe masura ce inaintam cu rulatul)

Cand terminam cu rularea asta, incepem a sigila capetele: rasucim capetele foliei avand grija sa comprimam in acest timp "salamiorul", de la capete inspre mijloc (nu strangem capetele etans deocamdata - lasam un pic de aer sa iasa afara in timp ce strangem rulada inspre mijloc) Cand vedem ca arata ca un salam - compact si injumatatit ca marime - inchidem fest, etans, prin rasucirea ambelor capete ale foliei.

Dupa asta, etichetam si punem la refrigerator pana la nevoia de-al servi rapidescu...

Fetelor, l-am si gustat impreuna la prietena de a carei internet ma folosesc (cu dobanda - dupa cum vedeti... ) si traim!!! No salmonela, good loocking and great taste!

Puteti pune in sarea si zaharul din cutie, condimentele pe care le doriti, care va plac si care se potrivesc cu carnea de pui (conform latitudinii si longitudinii gusturilor voastre)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
Bucataras.RO

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta

Ce spuneti de o Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta? Sunt gustoase, usor de facut si au o culoare...

Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola