Papricas cu Carne de Caprioara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Papricas cu Carne de Caprioara

Ingrediente

  • 600-700 g carne de caprioara (ori puteti folosi pasare, vita sau porc)
  • 3 cepe medii (eu am folosit si cozile de ceapa verde)
  • 3 morcovi
  • o lingura pasta de ardei
  • 3 linguri bulion sau 300 ml suc de rosii
  • ulei de masline
  • delikat, piper
  • patrunjel si cimbru proaspat (eu ador aroma de cimbru in mancare si mai ales daca e proaspat, e si mai delicios)
  • Pentru galuste avem nevoie de:
  • 2 oua
  • cca 5-6 linguri de faina (depinde de cat sunt ouale de mari)
  • un varf de lingurita praf de copt
  • delikat

Mod de preparare

Legumele tocate marunt se inabuse in putin ulei de masline cu 2-3 linguri de apa. . . se lasa 5 minute apoi se adauga carnea si se amesteca. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea turnam sucul de rosii si pasta de ardei, mai adaugam putina supa de legume cat sa acopere toate ingredientele. Asezonam cu delikat si piper si lasam sa fiarba cu capac cca 1,5-2 ore.

Intre timp preparam galustele:
Intr-un castron batem ouale bine cu un praf de sare si daca doriti puteti pune si un varf de cutit de praf de usturoi. Praful de copt se amesteca cu faina si apoi incorporam faina in oua pana obtinem o pasta mai grosuta, dar atentie nu foarte groasa deoarece riscam sa ne iasa galustele tari.

Intr-o oala punem apa si sare, lasam sa clocoteasca, apoi cu lingurita punem din compozitia de galuste in apa si le lasam sa fiarba cca 10 minute.

Se strecoara, iar cand mancarea este aproape gata punem galustele in ea, le lasam 5 minute sa isi ia din aromele mancarii si deasupra punem verdeata tocata marunt inclusiv cimbrul.
Serviti cu castraveti murati sau salata de sezon.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Zacusca de vinete cu ciuperci
Bucataras.RO

Zacusca de vinete cu ciuperci

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

Zacusca de vinete cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola