Muschi de Vita la Wok cu Orez si Zarzavat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Muschi de Vita la Wok cu Orez si Zarzavat

Ingrediente

  • Cantitati pentru trei persoane
  • 600 gr muschi de vita
  • 3 ardei
  • 3 morcovi (mijlocii) 1 fir praz
  • 3 lingurite sos Worchester
  • 3 linguri orez cu bob lung/12 linguri apa
  • 1,5 linguri unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde
  • ceapa verde

Mod de preparare

Curata pielita alburie a muschiul de vita si pune-l la refrigerator pentru o ora-doua. Scoate-l si fiind usor inghetat il poti taia in felioare foarte fine. Lasa la temperatura bucatariei pe un servet, pana se dezgheata de tot si isi lasa apa. Taie la fel de fin prazul, ardeii si morcovii.

Separat, pune la fiert apa cu sare si unt, adauga orezul si lasa la fiert 17 minute.

Incinge wokul si toarna in el 3 linguri de ulei, prajeste la foc foarte mare feliutele de muschi, avand grija sa salti si sa amesteci in acelas timp pe fundul lui. Carnea nu trebie sa lase apa/suc, e important!

Cand carnea este aurie adauga zarzavatul, amestecand mereu. Odata inmuiat, adauga 3 lingurite de sos Worchester, gusta de sare si daca mai este nevoie, sareaza si pipereaza. Mai tine pe foc mare un minut doua adaugand 3-4 linguri de apa si asteptand sa se inchege usor preparatul, moment in care poti sa torni inauntru orezul fiert. Amesteca, stinge focul si presara deasupra patrunjel verde si codite de ceapa verde.

Serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Pilaf cu urzici si ciuperci
Bucataras.RO

Pilaf cu urzici si ciuperci

Am descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...

Pilaf cu urzici si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!