Muschi de Vita la Wok cu Orez si Zarzavat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Muschi de Vita la Wok cu Orez si Zarzavat

Ingrediente

  • Cantitati pentru trei persoane
  • 600 gr muschi de vita
  • 3 ardei
  • 3 morcovi (mijlocii) 1 fir praz
  • 3 lingurite sos Worchester
  • 3 linguri orez cu bob lung/12 linguri apa
  • 1,5 linguri unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde
  • ceapa verde

Mod de preparare

Curata pielita alburie a muschiul de vita si pune-l la refrigerator pentru o ora-doua. Scoate-l si fiind usor inghetat il poti taia in felioare foarte fine. Lasa la temperatura bucatariei pe un servet, pana se dezgheata de tot si isi lasa apa. Taie la fel de fin prazul, ardeii si morcovii.

Separat, pune la fiert apa cu sare si unt, adauga orezul si lasa la fiert 17 minute.

Incinge wokul si toarna in el 3 linguri de ulei, prajeste la foc foarte mare feliutele de muschi, avand grija sa salti si sa amesteci in acelas timp pe fundul lui. Carnea nu trebie sa lase apa/suc, e important!

Cand carnea este aurie adauga zarzavatul, amestecand mereu. Odata inmuiat, adauga 3 lingurite de sos Worchester, gusta de sare si daca mai este nevoie, sareaza si pipereaza. Mai tine pe foc mare un minut doua adaugand 3-4 linguri de apa si asteptand sa se inchege usor preparatul, moment in care poti sa torni inauntru orezul fiert. Amesteca, stinge focul si presara deasupra patrunjel verde si codite de ceapa verde.

Serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua
Bucataras.RO

Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua

Este o budinca traditionala scotiana cu scones, fructe uscate si crema de oua. E tare buna, simplu de facut si se mananca cat...

Budinca scotiana de scones cu unt si crema de oua
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!