Muschi de Porc cu Ardei Gras, Pregatit in Stil Portughez

Postat pe: 25-11-2011
(1)

Ingrediente

1 kg muschi de porc, taiat in bucatele
2–3 ardei grasi, diferite culori, taiati felii
4 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
zeama de la ½ lamaie
1 ½ lamai taiate in felii subtiri rotunde, optional
1 ½ lingurita sare
1 lingura boabe intregi de piper
200 ml vin alb
piper

Mod de preparare

Zdrobiti usturoiul si frecati-l cu sare si 1 lingura de ulei pana devine o pasta cremoasa. Inglobati piperul boabe si transferati intr-un vas mai mare.
Separat, bateti putin bucatelele de carne cu ciocanul de carne si puneti-le in vasul cu pasta de usturoi. Amestecati bine astfel incat carnea sa fie invelita pe toate fetele.

Acoperiti si dati la rece pentru 2- 4 ore.
Incingeti restul de ulei, adaugati carnea cu marinada cu tot si lasati la rumenit, cateva minute pe fiecare parte, la foc mare, amestecand mereu.
Scoateti carnea si adaugati in tigaie ardeiul, caliti 2-5 min sau pana cand este pe jumatate facut.

Repuneti carnea, adaugati vinul si lasati la foc mic, 10- 15 min, amestecand ocazional.
Transferati intreg continutul pe un platou de servit si stoarceti deasupra ½ lamaie.
Taiati restul de lamai in felii subtiri, rotunde si decorati marginea platoului, optional.

Serviti cat este cald, simplu sau impreuna cu garnitura preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muschi de Porc cu Ardei Gras, Pregatit in Stil Portughez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mamanina
•  01.12.2011 08:16:26

o sa incerc cu siguranta aceasta reteta, pare foarte, foarte gustoasa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muschi de Porc cu Ardei Gras, Pregatit in Stil Portughez