Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Musaca de Cartofi si Vinete cu Carne

Ingrediente

  • 10 cartofi mari
  • 1 vanata
  • 1kg carne tocata
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • pasta de tomate (2 linguri) sau rosii in bullion (1/2 cutie) 200 g smantana
  • 2 rosii
  • ulei
  • •cascaval ras

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim carnea.
Ceapa tocata marunt se caleste cu o lingura, doua cu ulei. Adaugam carnea si omogenizam. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade tot sucul. Adaugam pasta de tomate sau rosiile, verdeata si condimentele, dupa gust si mai lasam pe foc cateva minute, apoi dam la racit. Compozitia nu trebuie sa mai aiba lichid.
Intre timp, curatam cartofii, ii spalam si-i taiem rondele, apoi ii prajim. Ii scoatem pe servet absorbant.
Vanata se spala si se taie si ea rondele. Se prajesc feliile in ulei si se scot, asemenea cartofilor, pe servet absorbant.
Dupa ce s-a racit carnea, adaugam in compozitie doua oua batute si amestecam energic pentru a se omogeniza cum trebuie.
Incepem sa montam musacaua: intr-o tava unsa usor cu ulei, asezam primul strat de cartofi, apoi jumatate din cantitatea de carne, urmeaza un strat de vinete, cealalta jumatate din compozitia de carne si ultimul strat de cartofi.
Turnam deasupra cele doua oua batute cu smantana (optional, putem adauga si cascaval ras), ornam cu rondele de rosii si dam la cuptor, preincalzit, pana se rumeneste frumos.
Sa aveti pofta!
Este o mancare "grea", dar foarte gustoasa. Si pentru ca nu o prepar foarte des, o pregatesc "nesanatos", nedietetic ... :). Este o bomba calorica, intr-adevar, dar consumata ocazional si cu moderatie, inchidem ochii si o savuram. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola