Musaca cu cartofi si carne de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Musaca cu cartofi si carne de porc

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 800 g cartofi
  • o ceapa
  • 150 ml suc de rosii
  • o lingura smanana
  • 150 ml supa de carne (apa)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • o lingura pesmet

Mod de preparare

Un preparat gustos si satios care poate fi gatit cu usurinta de oricine doreste sa-si rasfete familia cu ceva bun.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie la scurs.
Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si lasam la calit 5-10 minute. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu cimbru, sare, piper si lasam la fiert sa scada tot lichidul. Dam cratita deoparte si adaugam ½ legatura de patrunjel. Cand se racoreste adaugam un ou in compozitie si omogenizam bine.
Ungem un vas cu ulei si-l tapetam cu pesmet.Asezam un rand de cartofi, canea si iarasi un rand de cartofi.Turnam supa de carne (apa) si dam vasul la cuptor pentru cca 30 minute. Dupa expirarea timpului, batem un ou cu smanana si turnam peste musaca. Mai lasam la cuptor pana comozitia de ou se incheaga. Presaram restul de patrunjel tocat. Se serveste calda, alaturi de o salata sau muraturi. Pofta buna!

Se serveste calda alaturi de muraturi ori salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert prajitura cu pere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...

Desert prajitura cu pere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola