Mini Vol-au-vent

Complexitate
redusa
Mini Vol-au-vent

Ingrediente

  • aluat foetaj (pe care il vom taia ca in imagini)
  • 50g+30g de unt
  • 50g de faina
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri de vin alb
  • 400ml de supa de pui
  • 250ml de lapte sau smantana lichida
  • sare
  • piper
  • 500g de piept de pui
  • 200g de ciupercute

Mod de preparare

Din aluat taiam cu ajutorul unui pahar de apa sau cu gura ceva mai mare 2 cercuri, din al doilea cerc cu ajutorul unui paharel de tuica vom taia inca odata mijlocul. Asezam cercurile mari unul peste altul (in cazul mai multor cercuri ungem cu putin ou intre ele), ungem cu ou si dam la cuptorul incins la 200 grade C pana se umfla si se rumenesc. Cercurile micute pot fi folosite ca palarioare.

In cele 30 g de unt tragem carnita de pui taiata maruntel, adaugam putina apa si lasam sa fiarba 5-8 minute. Ciupercutele daca sunt proaspete se spala si se fierb in putina apa cu sare. Le adaugam peste pui si lasam la loc caldut.

50g de unt se pun la topit intr-o tigaita, adaugam faina, amestecam bine, incorporam supa de pui si laptele, galbenusurile batute, dam pe foc. Asezonam si lasam sa dea un clocot, adaugam vinul. Varsam peste pui si ciupercute, verificam asezonarea.

Daca cumva in timpul coacerii foetajul a astupat gaura facuta de al doilea cerc, dupa racire se taie cu un cutit ascutit cu atentie, sa nu se strapunga. Umplem foetajul cu puiul si ciupercutele in sos si servim alaturi de orez.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert priconuci a la Cleme
Bucataras.RO

Desert priconuci a la Cleme

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html....

Desert priconuci a la Cleme
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola