Mancare de Fasole cu Piept de Pui (reteta Californiana)

Complexitate
redusa
Mancare de Fasole cu Piept de Pui (reteta Californiana)

Ingrediente

  • 700 gr fasole alba boabe
  • 1 kg piept de pui
  • 300 gr ardei gras rosu si portocaliu (se poate pune si galben)
  • o ceapa potrivita
  • o capatana de usturoi
  • aproximativ 400 gr cascaval (pentru a se rade la final pe deasupra)
  • 70 ml ulei
  • o lingurita oregano
  • vegeta, piper si sare se pun dupa gust
  • frunze de patrunjel se pun dupa gust
  • Pasta de usturoi:
  • 2 capatani usturoi (usturoiul se pune dupa gust, eu am pus doua capatani mai mici)
  • sare dupa gust
  • se pune ulei pana devine o pasta omogena ca maioneza

Mod de preparare

Fasolea se lasa in apa de pe o zi pe alta, schimbandui-se apa din cand in cand.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, Dupa care se adauga putina apa si boabele de fasole (fara apa in care au stat). Se adauga iarasi apa cat sa depaseasca fasolea cu aproximativ 10 cm. Cand a dat prima data in clocot, adaugam o lingurita de inox in oala pentru a fierbe mai repede.

Se pune capacul si se lasa sa fiarba asa la foc mic. Daca apa a scazut si fasolea nu s-a fiert, se mai adauga apa fiarta pana ce aceasta fierbe. Atentie: Se adauga apa fiarta nu rece!!!
In timp ce fasolea fierbe se prepara pasta de usturoi.

Usturoiul se curata si se zdrobeste in presa de usturoi. Se pune sare si se freaca bine, duca care se pune uleiul firicel subtire, pana ce devine de consistenta unei maioneze.
Aceasta se pune la frigider pana cand o folosim, pentru a evita taierea acesteia.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta, adaugam ardeiul taiat felii subtirele si carnea taiata cubulete de aproximativ 2-3 cm. Se lasa la fiert pana ce carnea se fierbe, dupa care adaugam piperul, oregano, usturoiul si sarea dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, aproximativ 5 minute, dupa care adaugam patrunjelul si oprim focul.

Se pune mancarea de fasole in farfurii si se rade imediat cascaval pe deasupra.
Pasta de usturoi se pune pe feliute de paine prajita si se servescte langa mancarea de fasole.
Se serveste cu paine prajita unsa cu pasta de usturoi.
Aceasta pasta servita pe paine prajita, se poate inlocuii cu crutoane cu usturoi.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Tiramisu reţetă originală
5
Dulciuri

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală
Parteneri
Inghetata de vanilie
Bucataras.RO

Inghetata de vanilie

Am făcut din nou îngheţată,cum altfel dacă tot am primit de la dragul meu Bucătăraş.ro titlul de “Fan...

Inghetata de vanilie
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe