Macris cu Afumatura

Postat pe: 09-02-2013
(1)

Ingrediente

macris 1 kg de frunze
carne afumata 0,5 kg
doua cepe
o ceasca de bulion
sare
piper boabe
ulei 50 ml
smantana 100ml

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Fiecare frunza de macris o taiem pe nervura de mijloc a frunzei si i scoatem vana.
Toate frunzele spalate cu apa rece de 2-3 ori.

Le punem la fiert20 de minute dupa care le scoatem si le pasam obtinand astfel un piure.
toata bucata de carne afumata o taiem in fasai subtiri si lingi si impreuna cu doua cepe taiate marunt le calim in ulei.

Aproape gata de calire punem bulionul sarea si piperul, invartind in continuare pana se omogenizeaza totul, Adaugam piure ul obtinut mai inainte nu mai mult de 5 min pana cand va trebui sa adaugam si smantana, la foc foarte mic
O portie zdravana cu macris oua taranesti felii de cas proaspat si un bol cu bureti murati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Macris cu Afumatura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  09.02.2013 17:07:39

Reteta vine tocmai din PODISUL MEHEDINTEAN unde arta culinara este la ea acasaPrin diversitate si multitudine de idei care mai de care ne uimeste cu astfel de preparate arhaice.Gustil dulce acrisor cu aroma de afumatura langa o mamaliga aburinda ,tocmita cu ceva branza fermentata si cu miros de brad nu poate sa nu ne imbie chir daca in jurul mesei nu mai sant locuri

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Macris cu Afumatura