Iepure la Tigaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Iepure la Tigaie

Ingrediente

  • -1 kg iepure
  • -1 ceapa mare
  • -2 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -200ml vin alb
  • -800/1000ml supa vegetala
  • -400ml sos tomat
  • -2 frunze de dafin
  • -1 ardei iute
  • -2 crengute de rozmarin
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Iepurele intreg, se taie bucati. Bucatile se lasa in apa, pana se vor folosi la gatit.

Se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul.

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ceapa si usturoi. Se lasa la calit, la foc mic, cca 5 minute.

Intre timp, bucatile de iepure se sterg bine si se pun peste ceapa si usturoi. Iepurele se lasa la prajit, pe o parte si pe alta, dupa care se stinge cu vinul alb. Se lasa ca vinul sa se evapore, apoi se adauga sosul de rosii.

Peste se pun in prima faza 800ml supa vegetala, sare, piper, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute, zaharul si se lasa la fiert. Daca atunci cand supa a scazut, carnea nu este perfect patrunsa, se mai poate adauga supa si se mai poate lasa la fiert. Se amesteca din cand in cand.

Se lasa pe foc iepurele, pana cand carnea e moale, iar supa a scazut in intregime.

Se lasa o idee la racit, dupa care se poate servi. Merge foarte, foarte bine cu piure de cartofi!

Pofta sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola