Gulas de Vita cu Galuste

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Gulas de Vita cu Galuste

Ingrediente

  • Pentru gulas:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 5 cepe mari taiate marunt
  • 1 lingura zahar
  • 3 catei de usturoi maruntiti
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boia de ardei iute (eu am macinat cateva seminte de ardei iuti)
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 2 frunze de dafin
  • 3 linguri de paste de tomate
  • 2 linguri lamaie
  • 4 cani apa (sau supa de pui, de legume Eu am pus apa)
  • ~ 1 kg carne de vita taiata in cuburi de 5x5 cm (eu am lasat-o un pic mai mare)
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • Pentru galuste:
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita peaf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana lapte
  • 1 lingura de unt topit

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie mai mare incingeti uleiul si sotati ceapa si zaharul pana se caramelizeaza. Adaugati apoi usturoiul. Mai prajiti un minut.

2. Adaugati boiaua de ardei (si cea dulce, si cea iute), patrunjelul, cimbrul si frunzele de dafin. Mai sotati un minut, pana cand emana un miros pregnant.

3. Adaugati pasta de tomate. Puneti sucul de lamaie, apa (sau supa), bucatile de carne, sarea si piperul. Aduceti la temperatura de fierbere, apoi dati focul la mic. Acoperiti vasul si lasati mancarea pe foc pana cand carnea devine frageda (cam o ora si jumatate). Gustati si dregeti de sare si de piper daca e cazul.

Pentru galuste:
Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Turnati laptele si untul si amestecati usor. Cand carnea este frageda, puneti cate o lingurita din compozitia asta in vas. Acoperiti si fierbeti pentru 15 minte.

Odata acoperit vasul, rezistati tentatiei de a lua capacul de pe el pana la expirarea timpului. Pentru a fi pufoase, galustele trebuie sa fiarba in aburi. Dupa 15 minute, testate galustele cu o scobitoare. Daca iese curata, atunci sunt bune.
1. Eu n-am respectat regula cu neridicatul capacului in timp de galustele fierb. l-am ridicat pt a face o poza, dar nu stiu daca le-a alterat sau nu textura.

2. Galustele isi maresc volumul de 3-4 ori (eu am aflat asta dupa ce le-am facut prima oara, deci nu am avut cum sa la ajustez). De aceea, in functie de preferinte, puteti incerca sa le faceti cat o jumatate de lingurita, nu cat una intreaga, cum mentioneaza reteta.

Numar de portii: 4-6

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui
Bucataras.RO

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui

Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!